Samen omgaan met kanker

Iedereen heeft behoefte aan een luisterend oor

Oriolus is dé ontmoetingsplek voor iedereen uit de regio Oost Achterhoek die met kanker in aanraking komt. Wij helpen de kwaliteit van leven te verbeteren van mensen die geraakt worden door kanker. Ook van naasten en nabestaanden, want kanker heb je niet alleen.

Je bent welkom in ons warme en gastvrije huis. Je vindt bij ons een luisterend oor, informatie, activiteiten, contact met lotgenoten en themabijeenkomsten. Alles kan en niets moet. Wat kunnen we voor jou betekenen?

Vind je het lastig om ‘zomaar’ binnen te komen lopen? Geef dit aan middels ons contactformulier. We nemen contact met je op.

ORGANISATIE

Het inloophuis Oriolus is een vrijwilligersorganisatie, zoals in de statuten staat beschreven. 
De naam Oriolus is de Latijnse naam voor de Wielewaal. Een zeldzame vogel welke voorkomt in de Achterhoek en symbool staat voor positieve energie en dat willen we de gasten graag meegeven.
vlnr: Gerard Dolfing, Ilse Saris, Nicole Nijmeijer-Haarman

Het bestuur is onbezoldigd en verantwoordelijk voor het beleid van Stichting Oriolus.
Deze bestaat uit de volgende bestuursleden:

Ilse Saris – voorzitter
Gerard Dolfing – penningmeester
Nicole Nijmeijer – Haarman – secretaris


De dagelijkse leiding is in handen van Desirée Heerdink & Kirsty Kruisselbrink, beiden ook verantwoordelijk voor de opstart van Oriolus.
Lees hier het de persoonlijke motivatie van Desirée en van Kirsty

Oriolus is op 4 februari 2021 geopend als aspirant lid van de brancheorganisatie IPSO (Instellingen PsychoSociale Oncologie).
Vanaf 1 oktober 2021 mag Oriolus zich volwaardig lid noemen door te voldoen aan alle kwaliteitseisen die gesteld zijn.

Oriolus maakt tevens deel uit van het Oncologienetwerk Achterhoek 

Vrijwilligers

Onze vrijwilligers zijn het hart van het centrum voor leven met en na kanker, ze zijn de basis van Oriolus. Bij Oriolus ben je altijd welkom om je verhaal te delen tijdens een kop koffie of thee. De vrijwilligers bieden een luisterend oor. Zij zijn getraind om te luisteren, zo veel en vaak als je nodig hebt. Alleen, of samen met je naaste, kun je binnenlopen wanneer jij daaraan behoefte hebt. Onze gastvrouwen en gastheren zijn er voor jou, in alle vertrouwen kun je je verhaal bij hen kwijt. Ze kunnen informatie verstrekken en samen met jou kijken welke voorlichtingsbijeenkomsten of activiteiten bij je passen.

Om een gastvrije ontmoetingsplaats te zijn voor mensen met kanker en hun naasten zijn wij op zoek naar vrijwilligers. Als vrijwilliger kom je iets brengen (tijd en aandacht) maar ook zeker iets halen (persoonlijke groei en talenten ontwikkeling). Kom jij ons team versterken?
Voor de actuele vacatures klik hier

Zaterdag 4 februari – Wereldkankerdag – Open dag bij Oriolus i.s.m. OZA.

Deze dag is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is, zowel voor jong en oud. Vanaf 10.30 uur staat de koffie klaar, rond 15.30 uur is het einde van het programma.

Maak van de gelegenheid gebruik om je te laten verrassen en kom naar Oriolus om te ontmoeten, te ontdekken en te ondervinden.