Samen omgaan met kanker

Iedereen heeft behoefte aan een luisterend oor

Open dag Oriolus Oost Achterhoek

We kijken terug op een geslaagde open dag! Een informatieve, gezellige, verbindende dag met ontroerende momenten.
Het artikel van Achterhoek Nieuws is via deze link terug te lezen.
De reportage van RTV Slingeland is hier terug te kijken.

Wereldkankerdag 2024
Op zaterdag 3 februari zijn de deuren van Oriolus in Winterswijk geopend. Leden van het Oncologie Zorgnetwerk Achterhoek (OZA) en het Netwerk Palliatieve Zorg Achterhoek (NPZ) deze dag aanwezig zodat je (nader) kennis kunt maken met allerlei vormen van zorg welke beschikbaar zijn. Maak van de gelegenheid gebruik om je te laten verrassen en kom naar Oriolus om te ontmoeten, te ontdekken en te ondervinden! De open dag is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is, zowel voor jong en oud. Vanaf 10.00 uur staat de koffie klaar bij Oriolus (achterzijde van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix te Winterswijk), rond 15.00 uur wordt de dag afgesloten.

Op maandagavond 5 februari wordt er een bijeenkomst in Lochem georganiseerd rondom het thema ‘Werk & Kanker’. Kanker is een ingrijpende ziekte en als je daarbij ook nog aan het werk bent, roept dat nog meer vragen en onzekerheden op. Hoe ga je daarmee om? Welke invloed heeft dit op je sociale en werkbare leven? Voor deze informatiebijeenkomst is het noodzakelijk om je aan te melden via lezing@oriolus-achterhoek.nl


Openingstijden Oriolus (kerstvakantie)

Oriolus is vanaf maandag 25 december tot en met dinsdag 2 januari gesloten, zowel locatie Winterswijk als Lochem.
Het team van Oriolus wenst je fijne feestdagen!
Op donderdag 4 januari is Oriolus – locatie Winterswijk weer geopend
Op dinsdag 9 januari is Oriolus – locatie Lochem weer geopend

Parkeren bij Oriolus
Vanaf 13 oktober 2023 zijn de slagbomen voor de parkeerplaats nabij Oriolus gesloten. Dat betekent dat er geen gebruik meer kan worden gemaakt van deze parkeerplaats. Ben je slecht ter been, dan adviseren we om je auto nabij de hoofdingang te plaatsen. De vrijwilligers van de gastenservice kunnen je begeleiden zoals je vanuit het SKB gewend bent (begeleiding rolstoel of golfkar). Opgemerkt moet worden dat de golfkar niet tot aan Oriolus kan komen, maar tot aan het begin van poligang 1.1. 
Meer informatie over parkeren en parkeertarieven kun je vinden op de website van het SKB: www.skbwinterswijk.nl/route-en-parkeren

Af en toe vindt er een activiteit van Oriolus in de avonduren plaats. In dit geval is de poligang gesloten en dient er gebruik te worden gemaakt van de ingang aan de buitenzijde. Parkeren nabij Oriolus is dan wel mogelijk.

Kom je op de fiets, dan kun je deze plaatsen tegenover de buiteningang van Oriolus in de overdekte fietsenstalling tegenover de ingang aan de buitenzijde van Oriolus.

Vanaf dinsdagochtend 10 oktober 2023 beschikt Oriolus over een tweede locatie in Lochem. Met deze dependance komt er een plek ter ondersteuning van leven met en na kanker in de regio Noord Achterhoek. Toegankelijk voor iedereen die geraakt is door deze ziekte, ook voor de naasten en nabestaanden.
Iedere dinsdag is Oriolus Noord Achterhoek geopend tussen 9.30 uur en 12.30 uur in het Stadshuus te Lochem. Wees welkom voor een kop koffie/thee, een luisterend oor, het vinden van informatie en/of het lenen van een boek. Aanmelden of een verwijzing is niet nodig.
Met enige regelmaat zal er op een ander moment een activiteit of lotgenotenbijeenkomst georganiseerd worden. Houd hiervoor website en (social)media in de gaten.

 

Op donderdag 21 september tussen 18.30 uur en 20.30 uur organiseren Oriolus, H&M, Esta, DA drogist en Styled by Debby samen ‘een mooie avond’ voor mensen met de diagnose kanker of dit nu recent of al langer geleden is. Heb je een vraag of ben je geïnteresseerd in de nieuwste najaarsmode, kom gerust. Je mag iemand meenemen, dus je partner, moeder, zoon, dochter of vriend(in) is ook welkom. Een besloten (koop)avond bij H&M met voldoende rust, ruimte, tips en adviezen op het gebied van kleding, kleur, make-up en haren. Wil je meer informatie en/of jezelf aanmelden voor deze mooie avond? Mail naar info@oriolus-achterhoek.nl of bel naar 06-10033406.

Het team van Oriolus bestaat uit ruim 30 vrijwilligers die zich op verschillende manieren inzetten. Zo zijn er vrijwilligers die gespreksgroepen begeleiden, voorlichting/ informatie geven, workshops/ activiteiten begeleiden en zorgen voor een warm welkom en een luisterend oor.
Het team van
Oriolus gaat dit najaar uitgebreid worden. Vrijwilligers zijn onmisbaar voor Stichting Oriolus. Oriolus zorgt voor professionele ondersteuning d.m.v. (bij)scholingen en intervisie en we zetten onze vrijwilligers graag in het zonnetje tijdens de Nationale Vrijwilligersdag. Steun jij Oriolus? Je kunt je Rabo ClubSupport stem tussen 4 en 26 september 2023 uitbrengen.

04-07-2023      Jongvolwassen en Kanker
Oriolus zit niet stil en volgt de behoefte van de gasten. Op vrijdag 7 juli om 18.30 uur vindt de eerste lotgenotenbijeenkomst voor jongvolwassenen plaats om vervolgens iedere eerste vrijdag van de maand een fijne bijeenkomst te hebben in het Gezondheidscentrum aan de Nassau te Aalten. Gelijkgestemden gaan onder het genot van een heerlijke soep en bijpassende broodjes met elkaar in gesprek en is er een leuke activiteit. Aanmelden is noodzakelijk en kan via info@oriolus-achterhoek.nl of telefonisch 06-10033406.

RTV Slingeland maakte een reportage: Op bezoek bij Oriolus Winterswijk | RTV Slingeland – YouTube

03-06-2023   Warm welkom in Winterswijk
Volgend jaar vertrekt Roparun wederom vanuit Parijs en Bremen. Extra bijzonder dat we nog één keer mochten bijdragen aan een geweldige doorkomst in Winterswijk. Stichting Roparun heeft hier een mooie samenvatting van gemaakt welke te zien is via deze link: film Roparun door Winterswijk.

09-01-2023      Wereldkankerdag – Oriolus bestaat 2 jaar

Oriolus organiseert een open dag in samenwerking met het Oncologie Zorgnetwerk Achterhoek. Er worden presentaties gegeven, gericht op het wegwijs maken van mensen met en na kanker in de zorg die er is. Daarnaast zijn er workshops.

Laat je verrassen en kom naar Oriolus om te ontmoeten, te ontdekken en te ondervinden!

Wees welkom op zaterdag 4 februari tussen 10.30 uur en 15.30 uur, ingang via buitenzijde aan de achterkant van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix. Volg de aangegeven route via bewegwijzering. Deze dag is Oriolus dus niet bereikbaar via de poligang in het ziekenhuis, wat tijdens reguliere openingstijden wel mogelijk is.

Oriolus Archief Publicaties:

29-06-2021     Evelien brengt geluk naar Oriolus

Op dinsdag 29 juni bracht Evelien van der Werff een bezoek aan Oriolus. Na een warm welkom heeft Evelien de infotheek geopend, haar boek “Dit boek brengt geluk” overhandigd en is ze in gesprek gegaan met bestuur, vrijwilligers, coördinatoren van Oriolus en leden van het Oncologie Netwerk Oost Achterhoek over oncologische nazorg.
RTV Slingeland zorgde voor een mooie reportage: Evelien van der Werff komt langs het Oriolus in Winterswijk – YouTube
En in het Achterhoeks Nieuws een leuk artikel: Sportieve ondersteuning voor inloophuis Oriolus in Winterswijk (achterhoeknieuwswinterswijk.nl)

Heb je thuis of op het werk nog lege cartridges liggen of is je printerinkt bijna op? Deze kunnen geld waard zijn! De vergoedingen voor je lege cartridges kun je via het recycling programma van 123inkt.nl doneren aan Inloophuis Oriolus.
De cartridges worden op milieuvriendelijke wijze gerecycled, zodat je direct bijdraagt aan een beter milieu. Het opsturen van cartridges (zowel afkomstig van 123inkt.nl als van andere verkooppunten) kun je geheel gratis doen.
Voor meer info kijk op:

14-02-2021      Interview RTV Slingeland

Ter ere van de opening van Oriolus zijn Desirée & Kirsty, coördinatoren van Oriolus, geïnterviewd door Cindy Geurkink van RTV Slingeland. Het interview is terug te zien via de volgende link:

Oriolus – YouTube

04-02-2021      Opening Oriolus

Na 3 jaar van voorbereidingen openen wij vandaag vol trots, op Wereldkankerdag, de deuren van inloophuis Oriolus. Een warme en veilige plek voor een luisterend oor, om je hart te luchten, voor een goed gesprek, vragen en informatie. Speciaal voor de opening laten wij u middels deze film kennismaken met Oriolus.

Opening Oriolus 04-02-2021 – YouTube

Bestuur, vrijwilligers & coördinatoren Oriolus

23-01-2021      Vrijwillige klussers 
Op 4 februari gaat Oriolus – online- open.
Ondertussen wordt er hard gewerkt om van de locatie een mooie en fijne plek te maken. Vele handen maken licht werk! In kleine groepjes steken diverse vrijwilligers hun handen uit de mouwen. Hartverwarmend is de steun vanuit de Horeca Winterswijk. In deze moeilijke periode voor de Horeca, steken ze belangeloos de handen uit de mouwen voor Oriolus. Geweldig! 

Horeco Winterswijk helpt Oriolus (achterhoeknieuwswinterswijk.nl)

03-01-2021      Het nieuwe SKB patiëntmagazine is uit!

Met daarin aandacht voor Oriolus en de mammacarepolikliniek. Het magazine is gratis op te halen in het SKB en online te lezen via de volgende link: Het nieuwe patiëntmagazine is uit! | SKB Winterswijk