Jong Oriolus

Een plek waar kinderen zichzelf mogen zijn zonder iets uit te hoeven leggen

Voor wie

Als er binnen het gezin/ familie kanker voorkomt of als een andere dierbare kanker heeft, staat ook het leven van kinderen op de kop. Gevoelens van angst, boosheid, verdriet of eenzaamheid kunnen ervoor zorgen dat kinderen niet lekker in hun vel zitten. Bij Jong Oriolus komen kinderen, waarbij kanker dichtbij is, met elkaar in contact. Ze begrijpen elkaar, er hoeft bij Jong Oriolus niets uitgelegd te worden.

Wat te doen

Jong Oriolus is bedoeld om even uit de situatie-met-kanker te stappen. Maandelijks vinden er verschillende activiteiten plaats. De kinderen gaan van alles doen, beleven en ontdekken. Onze activiteiten zijn speciaal voor kinderen en worden begeleidt door een vast team van volwassenen met een professionele achtergrond.
Tijdens de activiteiten van Jong Oriolus staat er voor de volwassenen die de kinderen brengen een lekkere kop koffie of thee klaar, verzorgd door de gastvrouw of -heer.

Waar

De ontvangst is bij Oriolus, tenzij anders aangegeven in het activiteitenoverzicht.
De activiteiten van Jong Oriolus zijn in een andere ruimte (binnen het SKB)  of locatie maar wel altijd in de buurt van Oriolus.

Aanmelden

Om aanwezig te zijn bij een activiteit is aanmelden noodzakelijk, dit kan middels een mail naar info@oriolus-achterhoek.nl. De eerste keer mag het kind een vriend(je) of vriendin(netje) meenemen. Deelname is gratis.

Voor meer info graag telefonisch contact opnemen (06-10033406).

Activiteiten overzicht 2024

Voor meer informatie kijk in de agenda

DatumTijdstip:Activiteit:Thema:
Woe. 10 januari15.00 uurOntspannen startIn welke bochten kun jij je wringen?
Woe. 7 februari15.00 uurNatuur & creatiefLaat je verrassen en verwonderen!
Woe. 13 maart15.00 uurMuziek & bewegenSla jij het juiste ritme?
Woe 10 april15.00 uurDieren & lerenOp speciaal verzoek … een paardenbelevenis!
Woe. 15 mei15.00 uurNatuur & lerenBen jij er BIJ?
Woe. 12 juni15.00 uurCreatief & gezelligJe binnenste buiten!